Alla inlägg den 4 augusti 2011

Av Louise - 4 augusti 2011 09:49

De kan vara vissa dagar som man bara inte orkar ta sig ur sängen och de finns dom dagar man orkar göra mer än vad man borde göra. Man lär sig aldrig att lyssna på sin kropp.

Sedan är de ju så att man pressar sin kropp till de yttersta bara för att få vara som alla andra ibland. De är inget kul att behöva gå och lägga sig kl 16 och inte orka ta sig upp ur sängen mer den dagen. Men så ser oftast dagarna ur.

I tisdags fick jag åka till vetrinären med Oskar för han har fått blodöra. De är när öronlappen blir fylld med blod och huden lossnar från broskskivan som ligger mellan huden i örat. De sövde ner honom och tappade ut blodet och satten sedan en massa stygn igenom örat på flera ställen.

Men de är så jobbit att se honom ha så ont. Han har aldrig varit sjuk så att se honom gå och vara så hänging och ned stämd gör jätte ont i mig.

De är alltid så när jag ser någon skada sig eller är sjuk att jag blir väldigt medkänslig. Jag vet hur de är att ha ont. Jag vet hur de är att sloss mot sjukvården. Jag vet hur de är att känna sig helt maktlös över sitt eget liv. Jag vet....

När någon skadar sig kan jag vara där och hjälpa på något sätt. Bara att sitta vid sidan och visa mitt stöd. Att få hjälpa till tillbaka är så skönt för de är alltid jag som behöver hjälp annars.

Men med lilla Oskar kan jag inte göra så mycket. Han är nu 7 år och med åldern kommer krämporna. Jag blir nojig att han bara ska falla ihop en dag. Och då står jag utan hund. Jag känner stressen att skaffa en ny hund för att sedan kunna utbilda den till servicehund. 

Oskar kommer hålla i många år till och vetrinären sa att han är väldigt fräch =)  Men ändå... Jag kan inte släppa de. Så nu till hösten måste de bli en hund. Annars vet jag inte vad jag ska ta mig till...


Nu till en annan sak. Jag har äntligen fått klarhet i vad intervjun på Liseberg skulle vara bra för. De håller nämligen på att göra en dokumentär om Lotta på Liseberg och där kommer de visas. De sa första gången att de skulle visas i direktsändning men tack o lov blev de inte så. Men när den där dokumentären kommer visas vet jag inte =)


Nu skall Oskar få sin antibiotika och sedan åker vi till stugan igen. Ska bli så underbart!!

Ovido - Quiz & Flashcards