Alla inlägg under september 2010

Av Louise - 10 september 2010 18:27

Vilka dagar de varit. I två dagar har jag varit på Sahlgrenska nu. Och de tar så fruktansvärt på krafterna.

Nu har jag så ont att jag nästan inte kan röra mig... De kan inte förstå att man inte orkar två hel dagar i rad. Jag ligger i regel en dag efter en heldag på Sahlgrenska, men de fanns ingen möjlighet till de idag.

Jag har nu gjort ultraljud på hjärtat och de sa att allt så bra ut. De känns skönt att veta. Så nu har jag hjärta och hjärna i behåll ;) alltid något.

Sedan fanns de tack o lov ingen tid till att sätta en CVK i dag så jag slapp gå hela helgen med slangar hängandes. Så nu görs de innan operationen på måndag.


Imorgon ska jag börja med descutan dusch. De skall man göra tre gånger innan operation. De är bakteriedödande medel man duschar med.

Så lördag kväll, söndag morgon och söndag kväll är de tvagning ;)

Sedan så ville de att jag skulle göra gips avgjutning kl 8 idag, men de fick jag flytta. Så nu blir de när jag är opererad. De kommer vara väldigt jobbigt för de ska vända och vrida på mig och de kommer att kännas :s fy de gör ont...

Men de måste ju göras.

Detta är min korsett som jag hade efter förra operationen. Och de blir nog något liknande jag får denna gång.

      

De är inget vidare bekvämt, men de är ju ett måste...

Så nu ska jag njuta av friheten några dagar till. För på söndag kl 18 skall jag vara på avdelningen.


Av Louise - 9 september 2010 18:05

Varit HELA dagen på Sahlgrenska i dag på inskrivnings samtal. Å fy vad jobbigt de va. De tog otroligt lång tid mellan alla personer jag skulle träffa. Och sedan hade de inte klart vad som skulle göras.

Jag fick träffa sköterskan och få igenom allt med madrasser, mat, hur jag klarar mig hemma osv.. Sedan va de läkarn och där fick jag inte ut mycket. Han tyckte att jag hade fått all information i våras och de räckte.

Sjukgymnasten började direkt med prat om korsett. Och de viste jag ju sedan innan, men att de skulle göra en gipsavgjutning i morgon kl. 8 viste jag inte. Och de finns ingen möjlighet i världen jag klarar de. För efter denna dagen har jag så fruktansvärt ont att jag inte kommer få någon sömn i natt, så att vara i Göteborg kl. 8 går inte... Men de verkar inte fatta de. Jag kommer inte kunna röra mig för jag känner min kropp väldigt väl efter alla år som jag haft detta.

Men dom verkar tro man kan allt.

Sedan fick jag träffa narkos läkarn och han va bra. Väldigt lugn och sansad. Men han vill att de görs ett ultraljud på hjärtat innan operation. och för att de ska hinnas med måste jag dit imorgon igen =(

Sedan skall de sätta en CVK (central ven kateter) och de också hälst i morgon. Men de vet inte ännu om de hinner med.

Men jag vill inte gå med en cvk hela helgen =( Slangar som sitter fast sydda vid nyckelbenet som sedan går in i ett stort blodkärl och vidare närmare hjärtat. FY!!!

Jag har haft de massa gånger innan och de är väldigt smidigt när den väl är där och man är ny opererad för de kan ta blodprover och även tillföra stora mängder vätska eller medicin. Så jag slipper och bli stucken hela tiden. Men jag vill fortfarande inta ha den redan imorgon.

Operationen är inte föränns på måndag.


Men jag har inte mycket att säga till om när de gäller min kropp!!!!

Av Louise - 8 september 2010 17:46

Fy en heldag på sahlgrenska väntar imorgon.... Inget jag ser framemot, men som måste göras.

Så jag ska ta blodprover, träffa ortoped läkarn, narkos läkarn, sjuksköterska och sjukgymnast. De ska ta EKG, mäta midjan för korsett, jag ska väl vägas antar jag, och de kan man ju hoppa över =) Jag kan ju hitta på en siffra :p

Sedan vet jag inte om de ska röntga mig igen, men jag är nog snart genom synlig snart ändå så jag kanske slipper.

Men allt detta brukar alltid dra ut på tiden så man måste räkna med en hel dag.

Så kl. 06.00 ringer klockan =( Ska vara där 8.30


Idag har jag varit ute och fotat lite. Tony min hundmatsleverantör har varit här med sin hund och vi gick till skogen. De har varit fint väder och kaffe termosen va ju självklart med =)

Älskar att sitta på en stubbe och fundera över allt och inget med en varm kopp kaffe. Och Oskar strosar runt och luktar eller så ligger han brevid mig och gnager på en pinne. De är livet!!!

Tog ett fint kort på min pojk idag som jag måste visa =)  

Tyvärr hann han bade innan jag fick fram kameran, men de är inget ovanligt =)

Ibland undrar man va dom tänker när dom sitter så här.

"Hm.. ska jag lukta på höger eller vänster sida... Mycket svårt beslut!!"

Av Louise - 7 september 2010 15:58

De är underbart väder och jag har legat inne heladagen!!!! Inte bra!!!

Om en liten stund kommer Linda och Maria och vi ska grilla =) Planen var att gå till skogen, men jag orkar inte.... Så de blev flyttat till min baksida =) Men då går ju lika bra bra de, nästan. De är ju så unerbart att sitta i skogen med en korv på en pinne.

Sedan har rullstolen varit på lagning idag. Och den blev lagad på en timme, och han skulle skicka den med bud direkt men ingen har hört av sig =( Så jag vet inte var den tagit vägen.

Jag måste ha en fungerande rullstol när jag är opererad för jag kan inte använda musklerna. Min stol har drivhjul så jag behöver inte använda kraft. Tack o lov =)


Men nu ska jag vila en liten stund till innan jag ska gå upp =)

Av Louise - 7 september 2010 00:49

Detta är ju inget ny för mig att ligga sömnlös....

Men de är tråkigt och jobbit. För de är pga värken =(

Jag kommer inte ihåg när jag sov en bra natt senast. Vet bara att de va mycket länge sedan.

Jag har ofta fått fråga om att börja med sömntabletter, men nej de har inge verkan. Jag gillar inte att ta medicin och hoppas på att dom hjälper, och de händer ingenting.. Nej jag stoppar inte i ming massa skit i onödan.

Men jag önskar de hjälpte så man fick sova.

Men tyvärr är de som med de mesta läkemedel. De hjälper ett tag och sedan efter ett litet tag märker jag ingent alls. Och de är inget bra. För de gör de svårt att hitta smärtstillande.


Men jag måste på något sätt försöka sova.. Imorgon skulle jag på hundkurs men de fick jag avboka pga jag fått så ont i ryggen.

Jag avskyr att avboka. Man håller vad man lovar. Men ibland går de bara inte. Och nu är de så.

Men jag ska försöka ta mig till skogen med två kompisar och Oskar för att grilla korv =) Så gott!!!

De är inte långt utan de är bara 5 min hemifrån så de måste jag klara av =) Annars blir jag arg på min förbannade rygg. Men de är jag redan :s

Av Louise - 6 september 2010 16:44

Min värk blir bara värre och värre....

De va något som hände i ryggen i fredags och de har inte blivit bättre, utan snarare sämre... Idag har jag knappt kunnat gå eller förflytta mig.

De är ju tur att jag snart ska opereras men just nu vet jag inte hur jag skall klara mig fram tills dess. Men jag måste!!!!

De känns som något stag i ryggen har släppt och ligger och trycker. Eller i vissa rörelser klämmer till nerver.

Men jag har även haft en rolig dag.

På förmiddagen hade jag anställnings intervju för att hitta en ny assistent. Efter operationen behöver jag massa hjälp och de kan även vara bra och ha lite backup ifall någon skulle bli sjuk.

Hon va jätte trevlig och de känns kanon!!! Så skönt när de känns bra från första stund.

Sedan har jag varit hälsat på hos mina vänners föräldrar. Dm har de så mysigt och fint. Och Oskar fick leka med sina vovve kompisar =) Dom är putte små men Oskar är så försiktig så han satt mest och lät dom göra vad dom ville =) Men de är min Oskar de =)


Imorgon skulle jag på hundkurs men de fick jag tyvärr ställa in för jag kan ju inte röra mig.... Fan jag har lovat mig själv att smärtan inte ska sätta stopp för något, men ibland går de inte....

Av Louise - 5 september 2010 12:56

Igår hade jag massa kompisar hemma. Så roligt att ni kom mina underbara vänner.

De började med ett par drinkar hemma och sedan vidare in till stan =)

Jag hade kanon kul och de va många man sällan träffar som kom =)

Undra varför man inte tar sig tid till att träffas?? De finns ju alltid lite utrymme för en kopp kaffe =) Men de är samtidigt skönt att man vet att man har varandra även om man inte hörs på flera månader.

Och nu så här dagen efter tänker jag mycket på vilka underbara vänner jag har runt om kring mig så betyder så otroligt mycket för mig.


Men nu skall jag till skogen med Oskar och ta lite kort =) Senare idag kommer mor och far över på lite kaffe.



Av Louise - 4 september 2010 15:13

De börjar inte bra :p haha

Jag sa till mig själv att jag måste komma ihåg att skriva här, men nu har jag missat två dagar =)

Nä de är så att jag har inte orkat...

Har haft fruktansavärt ont sista dagarna så jag har inte orkat skriva.

Igår va jag hemma hos en kompis på dagen och sedan va de bara hem och lägga sig. Fick inte ens på datorn, utan somnade vid 17 tiden och vaknade till liten stund vid 21 och sedan somnade jag igen.

Jag har inte sovit så bra sista tiden så kroppen och hjärnan har varit helt slut..

Så inatt har jag sovit igen lite hoppas jag.

Men värken är fortfarande kvar =(

Fatta inte vad jag gjort... De känns som skruvar har lossnat och ligger och trycker på nerverna i ryggen. Jag kan inte böja mig, eller stå upp...

Ffffaaaannnnn.......

Ursäkta att jag klagar så. Jag känner mig så dum när jag bara klagar. Men de är ju bara fakta viserligen =(

Jag tänker ofta på att inte klaga för mycke. Så jag inte belastar andra med mina problem.

Men ibalnd kan jag inte hålla in allt. Och just nu är ett sånt tillfälle. Stackars Maria har fått ta allt idag. Men nu ska jag sluta med de och bita ihop =)


Ikväll ska jag ha fest och de kommer lite folk. Jag fyller år imorgon och då såg jag de som ett tillfälle att bjuda hem lite folk. För de blir ju sista helgen innan operationen och sedan kommer jag ju inte orka så mycket på ett tag.

Jag är lite märklig med de. De är som att jag måste hinna med en massa saker innan operationen som om de vore sista dagen i livet. Visserligen vet man ju inte vad som händer. De är ju en stor operation...

Men inför ett stort ingrepp brukar jag skriva små brev till mina nära och kära ifall de skulle hända något. De känns som en trygghet. Exempel var Oskar ska ta vägen och sedan hur jag vill ha min begravning.

Men jag vet ju innerst inne att den risken är extremt liten... Och de är inget jag går och tänker på, men jag vill ändå ha de gjort.

Men nu tänker jag på kvällens fest och hur kul de ska bli och träffa alla underbara vänner =)

Så ikäll blir de fest!!!!!

Ovido - Quiz & Flashcards